عواقب استفاده از پلاستوفوم غير استاندارد

تعرفه تبلیغات در سایت
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس
عنوان عکسعنوان عکسعنوان عکسعنوان عکس

عواقب استفاده از پلاستوفوم غير استاندارد

یونولیت

{ پيام ساختمان }

{ عواقب استفاده از يونوليت غير استاندارد }

ایران صدا: فاطمی عقدا رئیس مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن وزارت مسکن درباره استفاده از مصالح بدون گواهینامه فنی این مرکز با توجه به وجود سقف های غیراستاندارد پلی استایلن در بازار مسکن، هشدار داد. وی گفت : استفاده از يونوليت هاي غير استاندارد عامل گسترش آتش بود
فاطمی عقدا افزود: انواع استاندارد مصالح پلی استایلن کند سوز یا نسوز هستند که مشکلات کمتری نسبت به دیگر مصالح غیر استاندارد دارند. وی تصریح کرد: برخی از این مصالح بر اثر سوختن گازهای سمی تولید می کنند و این مسئله خطرهای زیادی برای استفاده کنندگان در پی خواهد داشت فاطمی عقدا افزود: دستور العمل فنی برای استفاده از این نوع مصالح تدوین و به نظام مهندسی سراسر کشور ابلاغ شده است. اما همگام با پیشرفت صنعت ساختمان سازی در جهان، به کارگیری مصالح ساختمانی نوین در ساخت و ساز، روز به روز با استقبال بیشتری از سوی سازندگان مواجه می شود. استفاده از مصالح ساختمانی نوین میتواند علاوه بر مقاوم سازی ساختمانها باعث کاهش وزن سازه، عایق بندی در برابر حرارت و صوت، کاهش قابل توجه هزینه ساخت نسبت به روش سنتی، کوتاه شدن زمان ساخت و بهینه شدن فرآیند سرمایه گذاری، شود.در کشوربا این حال استفاده از مصالح ساختمانی نوین به دلیل عدم تعهد برخی از تولیدکنندگان حضور غیرمتخصص ها در ساخت و سازها و عدم آشنایی آنها با فناوری های جدید به جای آن که سبب ارتقای سطح کیفی ساخت و سازها شود، مشکلاتی را از نظر ایمنی و استاندارد سازه ایجاد کرده است.

k1

در این میان شاید بتوان از بلوک های یونولیتی (پلی استایرن) که از زیرمجموعه پلیمرها به شمار می رود به عنوان مشکل سازترین مصالح ساختمانی نوین یاد کرد. بلوک های یونولیتی «پلی استایرن» مدتی است که برای ساختمان سازی در اغلب شهرهای کشور بویژه در تهران مورد استفاده قرار می گیرد و هرچند نمی توان از مزایای آنها چشم پوشی کرد ولی متأسفانه به دلیل استفاده از مواد اولیه ناکافی و غیراستاندارد در تولید برخی از آنها، اکثر بلوک های یونولیتی بازار قابلیت اشتعالزایی دارد.

بلوک های پلی استایرن به دلیل سبکی وزن خود، وزن نهایی ساختمان را کم می کنند، همچنین نقش باروری نداشته و به این دلیل از ایمنی نسبی در مقابل زلزله برخوردارند.اما این بلوک ها در برابر آتش به راحتی حجم خود را از دست می دهند و بزرگترین اشکال آنها کمی مقاومت در برابر حرارت و شعله وری است. در صورتی که از جنس مرغوب این بلوک ها در ساختمان سازی استفاده شود در برابر آتش مقاوم خواهند بود. منوچهر خواجه دلویی معاون وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به مشکلات استفاده از بلوک های غیراستاندارد پلی استایرن می گوید: این بلوک ها در صورتی می تواند عملکرد مناسب و قابل قبولی داشته باشد که مواردی از قبیل ایمنی در برابر آتش، مقاومت مصالح، شکل هندسی و روش اجرایی مناسب در آن رعایت شود.
وی از تهیه ضوابط جدید کاربرد پلی استایرن در بلوک های سقفی و سیستم های دیواری خبر می دهد و می افزاید: این ضوابط از سوی مرکز تحقیقات ساختمان تهیه شده و در شهریور ماه سال جاری به تمامی سازمان های مسکن و شهرسازی و نظام مهندسی استانها ابلاغ شده است. ماجدی مدیر دفتر تدوین ضوابط و مقررات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن نیز با اشاره به مزایای استفاده از بلوک های یونولیتی استاندارد، می گوید: در کشور تنها 10 واحد تولیدی گواهینامه فنی تولید بلوک های یونولیتی پلی استایرن را از مرکز تحقیقات اخذ کرده اند و متأسفانه اغلب بلوک های موجود در بازار فاقد ویژگی های فنی لازم هستند و استفاده از آنها در ساختمان می تواند حوادث ناگواری را به دنبال داشته باشد.
به گفته وی، نوع غیراستاندارد این بلوک ها مقاومت کمی در برابر حرارت داشته و با بروز حتی یک اتصال معمولی در سیم کشی ساختمان، بلافاصله آب شده و گاز سمی خطرناکی را از خود متصاعد می کند که می تواند کشنده باشد.

k2 k3

لوک های یونولیتی که در دو نوع معمولی (قابل اشتعال) و کند سوز (استاندارد) در بازار عرضه می شود هم در دیوارها و هم سقف ساختمان ها کاربرد دارد که به گفته ماجدی استفاده از نوع غیراستاندارد در سقف خطرآفرین تر از دیوار به شمار می رود چرا که روی بلوک های یونولیتی استفاده شده در دیوارها معمولاً با پوششی 5 سانتی از بتن پوشیده می شود.
ماجدی عمده ترین مشکل بلوک های پلی استایرن موجود در بازار را به اصطلاح صرفه جویی سازندگان در استفاده از مواد اولیه مرغوب و کافی در تولید آنها می خواند و خاطر نشان کرد: این امر موجب شده اکثر یونولیت های تولیدی در کشورها تنها برای بسته بندی مناسب باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا در نهایت استفاده از بلوک های پلی استایرن از سوی مرکز تحقیقات وزارت مسکن و شهرسازی توصیه می شود یا خیر گفت: کاربرد نوع استاندارد آن با رعایت ضوابط لازم در اجرا مجاز است. به گفته وی، سازندگان و مردم می توانند با مراجعه به سایت مرکز تحقیقات از واحدهای تولیدی دارای گواهینامه فنی و ضوابط فنی استفاده از این بلوک ها آگاهی پیدا کنند.
از سوی دیگر سازمان آتش نشانی، غیراستاندارد و خطرناک بودن این بلوک ها را به وزارت مسکن، سازمان نظام مهندسی و شهرداری اعلام کرده تا جلوی کاربرد و استفاده آن در ساختمان سازی گرفته شود.

سبراتی معاون حفاظت سازمان آتش نشانی در این خصوص اذعان داشت: طی 4 سال اخیر با موارد متعددی از آتش سوزی بلوک های پلی استایرن مواجه بودیم که با خسارات جانی و مالی همراه بوده است. وی ضمن هشدار مجدد نسبت به استفاده از این محصول می افزاید: طی چند سال اخیر به رغم پیگیری های صورت گرفته این سازمان از طریق مرکز تحقیقات، سازمان نظام مهندسی و شهرداری هنوز نتیجه مطلوبی حاصل نشده است. به گفته وی، نوع نامرغوب مصالح ساختمانی که در ظاهر با اهداف اقتصادی و سبک سازیو کاهش اثرات زلزله به کار گرفته می شود، رفتار مناسبی در مقابل آتش سوزی ندارد و ضروری است دست اندرکاران بخش ساختمان نظارت های مجدانه ای را در این بخش اعمال کنند.
هم اکنون قیمت هر بلوک معمولی پلی استایرن در بازار حدود 6 هزار تومان و نوع استاندارد و خارجی آن قیمتی 5 برابر دارد که اغلب سازندگان به دلایل اقتصادی و عدم نظارت مراجع ذیصلاح تمایلی به استفاده از آن ندارند.
غفاری رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران در پاسخ به این پرسش که چرا نظارت کافی از سوی مهندسین ناظر در خصوص چگونگی استفاده از بلوک های پلی استایرن صورت نمی گیرد، می گوید: آنچه در حیطه وظایف سازمان نظام مهندسی است بشدت کنترل می شود و موارد متعددی از سوی مهندسان ناظر به مالکان و شهرداری های ذیربط اعلام شده که بسیاری از آنها منجر به توقف کار شده است.
برای اطلاع از شرکت های دارای گواهی تائید به آدرس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهر سازی مراجعه کنید
منبع: سایت ایران صدا

k4

نویسنده : مادفوم بازدید : 401 تاريخ : پنجشنبه 9 شهريور 1396 ساعت: 20:02